2020-01-02 07:26:46• hírek • Bede Emőke

Már a rendőrség is vizsgálódik a bepanaszolt doktornő ügyében

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a helyi médiában annak a felháborodott édesanyának a levele, aki december 29-én éjjel beteg gyermekével a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba rohant, ám ott orvosi professzionalizmus helyett csak megbotránkoztató magatartással fogadta őket.

„Ha nem hagyod abba a sírást, hívom a bácsit, hogy megfojtson” – az édesanya szerint ezzel, illetve injekciókkal fenyegette meg a doktornő a síró kétévest, akit láz, hidegrázás, hasmenés és hányás kínzott az említett éjszakán. „Doktornő, nem ez volt az első alkalom, de remélem, hogy az immár az utolsó. Az Egészségügyi Minisztériumhoz már benyújtottam a panaszom, holnap megyek a kórházhoz, a sajtóhoz, az ügyvédekhez, bárkihez, aki segíthet nekem bebizonyítani, hogy az ön helye nem a kórházban, a gyermekek mellett van” – írta néhány nappal ezelőtt az édesanya.


Az ország egészségügyében jelenleg amúgy is puskaporos a hangulat a műtőasztalon lángra lobbant páciens miatt, így ez az eset sem maradt visszhang nélkül. Az üggyel nem csak a helyi és az országos média kezdett el élénken foglalkozni, hanem az érintett egészségügyi intézmény is, ahol felállítottak egy fegyelmi komissziót és értesítették az Etikai Bizottságot is. Adrian Marc kórházigazgató sajtói megkeresésre elárulta, az érintett gyermekorvos tagadja az őt ért vádakat, azonban ha bebizonyosodik, hogy mégis megtörténtek az édesanya által elmondottak, akkor az komoly következményeket fog maga után vonni, hisz egy kórházban nem tolerálhatóak az ilyen devianciák.


Idő közben a kétéves kislány édesanyja a rendőrség közrendészeti osztályán is bejelentést tett, melynek nyomán a hatóság vizsgálatot indított. Paula Gabor, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője ezzel kapcsolatban közölte, amennyiben megerősítést nyernek a nő által elmondottak, akkor bűnügyi eljárást fognak kezdeményezni az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: